Voor wie?
Groepsbegeleiding bij Zorgthuys Flakkee is voor mensen die zich eenzaam voelen, in een sociaal isolement dreigen te komen en daardoor kwetsbaar zijn, kampen met beginnende dementie en behoefte hebben aan structuur of mensen waarvan de mantelzorger overbelast is en die door deelname aan groepsbegeleiding ontzorgd wordt. Iedereen is bij Zorgthuys Flakkee welkom voor deelname aan onze groepsbegeleiding.

Hoe ziet een dag groepsbegeleiding eruit?
In een gezellige en ontspannen sfeer op onze locatie in Sommelsdijk vinden er activiteiten plaats onder professionele begeleiding en met vrijwilligers. Dit begint bij aankomst rond de klok van 10.00 uur met een vers kopje koffie of thee.
Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de deelnemers, vullen we met elkaar de dag tot ’s middags 16.00 uur. Dit kan het lezen van de krant zijn, een bakactiviteit of met elkaar bewegen, zingen, een rustuurtje na de lunch of een wandeling in de buitenlucht. We beginnen en eindigen de maaltijd met gebed en na het eten lezen we uit de Bijbel. Ook hierover kan spontaan een gesprek ontstaan.

Hoe kom ik in aanmerking voor groepsbegeleiding?
Bij Zorgthuys Flakkee komt u in aanmerking voor groepsbegeleiding via uw PGB (Persoons Gebonden Budget) of met een WMO-indicatie (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) waarvoor Zorgthuys Flakkee een contract met de gemeente heeft. Heeft u een indicatie vanuit de WLZ (Wet Langdurige zorg), dan zijn de mogelijkheden voor groepsbegeleiding uiteraard ook bespreekbaar.

Identiteit
Zorgthuys Flakkee heeft een christelijke identiteit. Dit betekent dat wij zorg en begeleiding verlenen vanuit de Bijbelse oproep onze naasten lief te hebben. Iedereen is welkom bij Zorghuys - en Zorgthuys Flakkee en zal een warm welkom ervaren. Wij vragen respect voor onze visie en respecteren ook elkaar.

Vervoer
U kunt met eigen vervoer naar onze groepsbegeleiding komen. Dit kan bijvoorbeeld doordat uw mantelzorger u brengt, een familielid met u rijdt of door het bestellen van een taxi. Onze locatie is rollator- en rolstoelvriendelijk.

Meer informatie of aanmelden?
Heeft u zin om te komen? Of liever eerst nog meer informatie? Neem contact met ons op of stap binnen aan de Prutweg 4 in Sommelsdijk. De koffie staat klaar!

Kleinschalige en gezellige ambiance!

Activiteiten afhankelijk van wensen en mogelijkheden.

De koffie staat klaar!