Verhuisbericht
Verhuisbericht
07 mei 2021
Zorgthuys Flakkee HKZ gecertificeerd
Zorgthuys Flakkee HKZ gecertificeerd
21 januari 2021

Dankbaar en trots. Met dat gevoel haalde Marieke Kalle, zorgondernemer van Zorgthuys Flakkee, begin januari het HKZ-certificaat uit de envelop. Vanwege de geldende maatregelen geen persoonlijke overhandiging en geen teambijeenkomst om dit moment te vieren. Wel gaat Marieke graag met het certificaat op de foto voor ‘haar locatie’. Binnen vertelt ze verder. “Het belangrijkste voor ons is dat de cliënten tevreden zijn over onze zorg.” En dat bleek gelukkig ook, want tijdens een in november gehouden cliënttevredenheidsonderzoek gaven cliënten gemiddeld een 9,3. Maar dit kan niet zonder dat je de organisatie goed op orde hebt. Het behaalde keurmerk laat zien dat ook dit op orde is bij Zorgthuys Flakkee. HKZ - De afkorting HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Organisaties die het HKZ-keurmerk mogen voeren, hebben bewezen dat hun dienstverlening voldoet aan vooraf door de zorgbranche, de overheid en financiers vastgestelde kwaliteitsnormen. HARD WERKEN BELOOND - “Het afgelopen jaar is er keihard gewerkt om aan die normen te voldoen, vertelt Marieke. “Niet alleen moeten we met voldoende geschoolde medewerkers werken. Ook op papier moet aantoonbaar zijn dat we de cliënt centraal stellen, de zorgplannen op orde hebben en daarin gemaakte afspraken nakomen en werken volgens protocollen. Dit alles moet vastgelegd zijn in een kwaliteitsmanagementsysteem. Begin november hebben we graag de auditors een kijkje in de keuken laten nemen in onze kleinschalige organisatie”. De trots op een mooi vak, een goed georganiseerde kleinschalige organisatie van thuiszorg en dagbesteding, toekomstbestendige zorg met de plannen voor Zorghuys Flakkee wat steeds dichterbij komt en een enthousiast team: het is de auditors zeker niet onopgemerkt gebleven. Naast lovende woorden aan het einde van de auditdag, prijkt nu het HKZ-keurmerk voor de raam en het certificaat aan de muur. Het certificaat is drie jaar geldig en zal jaarlijks getoetst worden.

Cliënten waarderen Zorgthuys Flakkee met een 9,3
Cliënten waarderen Zorgthuys Flakkee met een 9,3
5 september 2020

Afgelopen maand hield Zorgthuys Flakkee een cliënttevredenheidsonderzoek onder haar cliënten die ze anoniem retourneerden aan de organisatie. De tevreden cijfers lagen tussen de 8 en 10 en alle cliënten bevelen Zorgthuys Flakkee aan bij andere mensen. ONDERZOEK EN RESULTAAT - De zorg staat onder druk, en krapte op de arbeidsmarkt is ook waar Zorgthuys Flakkee mee kampt. “Toch slagen onze medewerkers er volgens de cliënten zelf in om tijd te nemen voor professionele zorg waarbij de wens van de cliënt altijd centraal staat en ruimte is voor aandacht”, vertelt Marieke Kalle, zorgondernemer bij Zorgthuys & Zorghuys Flakkee. Cliënten werd in het schriftelijke onderzoek hun mening gevraagd naar onder andere het houden aan afspraken, eigen regie, kennis en kunde van de zorgverleners en de informatievoorziening. Marieke is blij met het resultaat. “Elke dag streven we er naar om echt tijd en aandacht te hebben voor onze cliënten. Of het nu om het geven van een enkel pilletje gaat, complexe wondzorg of palliatieve zorg. Als dan blijkt uit de resultaten van dit onderzoek dat we daarin slagen, is dat iets om blij en dankbaar voor te zijn”. PROFESSIONELE ZORGVERLENING - Hoe Zorgthuys Flakkee dat kan bieden? Door de kosten van de organisatie beperkt te houden. Marieke: “Juist daardoor houden we tijd over voor extra service en aandacht die zo belangrijk zijn. Eenzaamheid onder ouderen neemt steeds meer toe en dat willen we graag voorkomen.” Naast de aandacht die er voor de mensen thuis is, biedt Zorgthuys dan ook dagbesteding of groepsbegeleiding. Mensen die zich eenzaam voelen, in een sociaal isolement dreigen te komen en daardoor kwetsbaar zijn, kampen met beginnende dementie en behoefte hebben aan structuur of mensen waarvan de mantelzorger overbelast is en die door deelname aan groepsbegeleiding ontzorgd wordt. Van deze mogelijkheid maken inmiddels al veel mensen dankbaar gebruik. “We zijn blij op diverse manieren professionele zorgverlening te kunnen bieden en een stukje eenzaamheid weg te nemen. Het voorziet echt in een behoefte”, vult Marieke aan. KWALITEIT BORGEN - Ook bij een 9,3 kunnen blijft Zorgthuys Flakkee niet stil zitten. “De resultaten van het onderzoek bespreken we in het teamoverleg en met de weinige verbeterpunten gaan we aan de slag. Momenteel werken we ook hard aan een kwaliteitshandboek om naast professioneel, ook een kwaliteit gecertificeerde zorgorganisatie te zijn. Die 9,3 willen we graag zo houden” glimlacht Marieke, waar de deur altijd open staat voor het geven van informatie over thuiszorg, werken bij Zorgthuys of groepsbegeleiding.

image0.jpeg 1image1.jpeg 2image2.jpeg 3image3.jpeg 4image4.jpeg 5
Bomenkap voor start Zorghuys Flakkee
5 maart 2021

Het zichtbare begin is er: op de locatie waar D.V. locatie Zorghuys Flakkee komt is gestart met het kappen van de bomen. Wilt u meer informatie over Zorghuys Flakkee? Kijk op zorghuysflakkee.nl of bel Zorgondernemer Marieke Kalle via 0610944362.

Loop jij een rondje  mee in de wijk?
Loop jij een rondje mee in de wijk?
26 mei 2020

Ervaar zelf hoe leuk het is om te werken in een kleinschalig team, voor tevreden cliënten waar je écht de tijd voor kan nemen! Heb je een diploma VIG, VP of HBOV? Laat iets van je horen! De koffie staat klaar voor een vrijblijvend informatief gesprekje. 06 109 44 362 / info@zorgthuysflakkee.nl / Prutweg 4 3245 LW Sommelsdijk